Over ons2019-02-19T15:23:25+00:00

Over ons

Waar is het begonnen, als kind was ik helemaal in de ban van de Porsche 911, vele boeken over Porsche gelezen, ik absorbeerde alle info wat er over deze icoon werd geschreven, en al op jonge leeftijd wist ik er alles en met veel passie over te vertellen.

Het moest er maar snel van komen dat mijn eerste Porsche 911 aangekocht werd, en dat gebeurde tijdens mijn opleiding aan de IVA in Driebergen op 25 jarige leeftijd .

In het tweede studiejaar 1992 heb ik mijn spaarrekening geplunderd en mijn eerste Porsche 911 gekocht en wat voor een, het moest ook nog eens iets heel bijzonders worden en vooral snel, het werd de Porsche 911 SC/R uit 1979 oftewel een van de eerste RUF Porsche`s een 3.2 en voor die tijd erg snel, er zijn in de 23 jaren daarna nog heel veel Porsche`s 911 gevolgd waaronder ook nog de befaamde Porsche 993 GT2 met extra brede genagelde schermen.

In mijn studietijd leerde ik inmiddels een hele goed vriend kennen, een man met zeer veel kennis van Porsche en tevens Porsche monteur, hij heeft mij tot op de dag van vandaag enorm veel kennis van de luchtgekoelde Porsche`s meegegeven, dus wij weten inmiddels waar we over praten.

Na een uit de hand gelopen hobby heb ik besloten om in januari 2016 voor mijzelf te gaan starten en dan voornamelijk in de luchtgekoelde Porsche`s, de kennis en expertise van meer dan 25 jaar is inmiddels een feit.

Mijn doel is: mooie en vooral eerlijke en echte Porsche`s 911 aan te bieden voor een zeer nette concurrerende prijs, zodat de nieuwe eigenaar er een mooi rendement uit kan halen maar vooral ook heel veel plezier.

Er staan bij ons Porsche`s die volledig onderhanden zijn genomen, heel vaak laten wij de Porsche`s kaal maken tot op het blanke metaal en daarna met de juiste hoeveelheid laklagen weer opbouwen door een echte vakman die alleen Porsche`s 911 strak maakt en spuit (mijn vaste plaatwerker/spuiter) dus niet zoals zo velen doen over de onbekende (vaak vele oude verflagen) heen spuiten wat de waarde van de auto op termijn alleen maar verminderd.

Als er ook maar enigszins wordt getwijfeld aan de techniek gaan de motoren gewoon uit elkaar en worden deze weer fris gemaakt.

In de Porsche`s die bij ons de showroom halen en verkoop klaar zijn wordt heel veel tijd en liefde gestoken, wat zich dan weer vertaald in prachtige exemplaren zonder plamuur, met precisie in elkaar gezet van zeer hoogstaande kwaliteit.

Bij iedere Porsche die door ons is aangepakt leveren wij een fotoreportage in boekvorm.

Ook bieden wij restauratie objecten aan die in overleg met ons kunnen worden gerestaureerd of deel restauratie, dit allemaal in eigen beheer en tegen zeer acceptabele prijzen.

Peter van den Berg